top of page

У пошуках натхнення

Творчі люди іноді постають перед питанням, де знайти натхнення. Це і не дивно, бо натхнення є важливим важелем для людини, воно мотивує працювати і творити. Здається, знайти натхнення буває так само важко, як і робити те, що вам не подобається чи що мусите зробити. Проте у пригоді можуть стати цілком доступні буденні заняття, як-от спостереження за природою, читання історій успіху або концентрація на власних емоціях. Зірки теж шукають натхнення по-різному: хтось у власному досвіді досягнень, хтось  у довгих подорожах, а хтось — у підтримці своїх фанатів.


Наприклад, Тейлор Свіфт, яка приділяє велику увагу своїй фан-групі, часто висловлює у ній вдячність прихильникам за те, що надихають її щодня. Ед Ширан і Анджеліна Джолі часто діляться враженнями про свої подорожі у соціальних мережах і розповідають про позитивний вплив мандрів на творчу діяльність. Анжеліна Джолі побувала в  багатьох країнах — подорожуючи як для задоволення, так і з волонтерською метою. А от Еммі Стоун додають наснаги тварини, тому вона часто виступає на їх захист. Це гарний приклад того, як натхнення стає рушієм корисної справи.


Але натхнення не має бути нашим супутником завжди. Дизайнер Андре Тан вважає, що варто не чекати на цей стан, а творити безупинно: «Я ніколи не чекаю на якусь музу, я малюю постійно». Справді, інколи процес пошуку натхнення може тривати занадто довго, тому варто повсякчас нотувати будь-які ідеї та думки, щоб потім їх використати, коли творчих сил бракуватиме. 


Як бачимо, люди знаходять своє натхнення в різних аспектах життя, але важливо не впадати у розпач, якщо творчі процеси не активізуються, і в будь-який час творити далі. Моя особиста думка: треба знаходити наснагу і ідеї у всьому, хоч у яскравому червоному листі клену на моєму підвіконні, хоч у спогляданні за старою лавою в парку дитинства. Краса є у всьому, і в ній можна знайти нові, чудові ідеї.


Акторка статті — Софія Піженко

bottom of page