top of page

Виступ Ольги Вієру на відкритому обговоренні «Як креатив і культура об’єднують Україну?»

10 червня директорка Українського Дому Ольга Вієру взяла участь у відкритому обговоренні «Як креатив і культура об’єднують Україну?» від Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію». Далі наводимо ключові тези з її виступу.


«Як влучно зазначив СЕО компанії Front Pictures Юрій Костенко: «Український Дім — це фактично Посольство України в Україні». І ця думка є надзвичайно важливою для нас. Адже задачі, які ми ставимо перед собою у розвитку національного центру, співзвучні завданням культурної політики України. Хочу зупинитися на трьох важливих задачах.


ОБ’ЄДНАННЯ

Український Дім за своєю сутністю та призначенням має потенціал об’єднати творчий ресурс, візіонерські рішення та ідеї, спрямовані на налагодження широкого діалогу та подолання культурних дистанцій через створення простору можливостей для лідерів різних сфер, умов для сталої комунікації учасників культурного процесу, ціннісні зміни, відкритість та побудову продуктивної співпраці


ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Для УД презентація досягнень креативних індустрій є можливістю сприяти сталому розвитку креативної індустрії країни, засобом стимулювання створення нових продуктів та інновацій, генерування нових можливостей та розробки нових інструментів. Матеріалізація активностей та висвітлення історій перемог є виходом за межі сектору, що створює у широких аудиторій відчуття співпричетності до успіхів лідерів креативної сфери, а якщо говорити ширше — згуртовує та об’єднує як будь-які значущі успіхи країни.


ФОРМУВАННЯ МАЙБУТНЬОГО

Креативність фактично і є творенням майбутнього, поєднанням найглибших культурних змістів і сенсів із запитами та очікуваннями нових поколінь.

Культурні індустрії дають можливості переосмислення сьогоднішнього та планування майбутнього, пов’язуючи найкращі зразки минулого з культурою майбутнього».

bottom of page