top of page

Топ-10 простих кроків до змін

Прийом-прийом, Змінотворцю! Як чутно? Лови топ-10 простих кроків, за допомогою яких саме ти можеш змінити світ!


Сортуй сміття



Кожен з нас в середньому виробляє 9 кілограмів сміття кожного місяця. І для того, щоб не перетворити нашу планету на суцільне сміттєзвалище, нам необхідно навчитись правильно утилізувати сміття.


Щоб тобі було простіше, спочатку розділи все сміття вдома на категорії: електроніка, папір, пластик, скло, залізо, харчові продукти.


 А тепер знайди пункти прийому вторсировини у своєму місці і ву-а-а-а-а-ля: +100 до твоєї карми.


Не викидай старий одяг



Це безпосередньо стосується нашого першого пункту. Не викидай речі, які вже просто набридли. Ти можеш перепродати їх, віддати в благодійні фонди, або взагалі зшити з них, наприклад, сумку-шоппер.


Годуй безхатніх тварин



Готова посперечатись, що біля твого дому живе хоча б один бездомний котик. Купи йому якось корму. Обіцяю, що ті вдячні очі ти не забудеш ніколи.


Надавай перевагу душу, аніж ванній



В середньому кожен з нас використовує 250 літрів води в день. А наповнюючи ванну, ми використовуємо додатково ще 150 літрів. Уявляєш скільки ти зможеш зекономити однією простою дією?!


Говори!



Спілкуйся з людьми, думка яких відрізняється від твоєї. Прислуховуйся, ділись своїми думками, можна навіть сперечатись, якщо це допоможе тобі і твоєму співрозмовнику стати краще.


Включи кешбек на благодійність



І пам’ятай, що будь-яка сума, може комусь врятувати життя, або подарувати незабутні емоції.


Купляй квіти у бабусь



Частіше, такі букети не вартуватимуть дуже дорого, але принесуть неоціненні емоції. Тільки уявіть у тебе вдома стоять квіти, які були зібрані з такою турботою.


Не друкуй чеки — фоткай



Згодні, очевидний пункт. Бо хто ще так не робить?


Більше ходи пішки



Тут, як кажуть, можна одразу вбити двох зайців. І для здоров’я корисно, і шкоди для планети менше.


Підтримай українського виробника



По-перше, це твоя особиста економія. Часто, українські бренди роблять якісний продукт, який коштує дешевше привезеного звідкись. По-друге, набагато менше ресурсів витрачається на локальне виробництво транспорт до споживача, аніж у випадку з експортними товарами.


Авторка статті — Наталія Мірошниченко

bottom of page