top of page

Шлях до успіху: історія співачки Марини Круть

Кожна людина унікальна і має особливі здібності, тож і для їх реалізації треба шукати свій особливий шлях. Але як зрозуміти, що шлях, яким ти йдеш, саме твій? Не той, що обрали для тебе батьки чи порадили друзі, а саме той, який підходить тобі? В час соціальних мереж і надміру інформації буває складно зрозуміти, що тобі навʼязали, і легко забути, чого ти дійсно колись прагнув.


Одного дня в YouTube я натрапила на відео TedX зі співачкою Мариною Круть. Переглянувши його, я неймовірно надихнулася її історією і захотіла більше дізнатися про її шлях до успіху, щоб знайти відповіді на свої запитання.


Марина KRUTЬ — співачка, поетеса, композиторка та бандуристка. Виросла у Хмельницькому в сімʼї працівників: її мама — водійка тролейбусу, тато — інженер-механік. Проте в одному з інтервʼю співачка розповідала, що її мати співала, а тато грав на гітарі. Сама Марина обрала бандуру в дитинстві, коли побачила у своєму місті виступ дівчинки з цим інструментом. Відтоді вірила, що стане відомою співачкою. А в 19 років навіть поїхала до Китаю, щоб заробити коштів на запис першого альбому. 


На виступі TedХ Марина сказала: «Творчість неможлива без чесності. Я була чесна з собою вперше тоді, коли свідомо не вступила до вищого навчального закладу, адже зрозуміла, що маю свій шлях. Щось всередині, що я зараз називаю душа, підказало мені, що не потрібно слухати жорстокий голос соціуму, оточуючих, близьких. Не потрібно слухати своє его, яке кричить про червоний диплом, про виграші у різних конкурсах. Я вирішила послухати душу і піти ва-банк».


Почувши цю думку, я зрозуміла, що це і є відповідь на мої запитання. Прислухатися до себе — от що дійсно потрібно, аби реалізуватися. Бути чесною з собою та світом. Звісно, тут не обійдеться без колосальних зусиль. Шлях може бути довгим, тернистим, зі злетами та падіннями. І тут хочеться процитувати пісню Марини Круть:


«Це твій шлях, це твоя дорога,

Не помиляється той, хто нічого не робить.

Часом буває, накриває,

Та робить нас сильнішими те, що не вбиває».


Шлях Марини не був легким, в інтервʼю СЛУХ у лютому 2020-го вона згадувала: «Мій план у Хмельницькому був «ніколи не кажи ні». Тож я виступала всюди: на корпоративах, квартирниках, якихось вечорах. Потім цей план привів мене на концерти до в’язниці, психіатричної лікарні, дитячих будинків, будинків для літніх людей. І в зону АТО багато разів. Я розуміла, що мені потрібно показатися людям. За два-три роки весь Хмельницький знав мене».


Торік Марина вже потрапила до статті Rolling Stone про українських музикантів і сказала: «Це був довгий і важкий шлях, але тепер мою музику грають в університетах України, і світ знає мою музику. Я не могла уявити собі іншого шляху, тому що це була моя мрія, і я думаю, люди можуть зробити все що завгодно. Якщо вони просто мають любов у своєму серці, все можливо»


Наразі Марина Круть стала відомою в Україні й не тільки. Обравши дослухатися до себе і бути чесною, вона не помилилась. Пройшовши через труднощі, змогла здійснити свою мрію та далі досягає нових вершин. Ця історія надихає, бо показує: можливо усе. Варто лише повірити у власну мрію та безупинно докладати зусиль для її здійснення.


Авторка статті — Оля Євменова

bottom of page